Duanın Ehemmiyeti

namaz duaları

Allaü Teala şöyle buyurmaktadır:

''Muhakkak ki , bir mümin Allah'a dua ederken, Allah-ü Teala , Cibril-i emine emir verir, ona icabet etme; çünkü ben onun sesini işitmeyi çok seviyorum.'' diye buyurmaktadır.
Yine Allah-ü Teala:

Günahkar kul dua ettiğinde de '' Ya Cibril onun tezce ihtiyacını ver, çünkü ben onun sesini duymak istemiyorum'' buyurmuştur.

Rabb'im cümlemizi Allah-ü Tealanın sesini duymak istemediği değil, sesinden hoşnut olduğu kullardan eylesin.

Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde;

'' Sevgili kardeşlerim bir kul Rabb'ine  güzel bir eda ile ''Yarabbi, Yarabbi'' diye söylediği zaman Cenab-ı Allah hemen o kuluna Lebbeyk ey kulum, isteki sana verilsin der.'' buyurmuşlardır.

Sevgili Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:

''Eddüaü silahul mü'min.'' '' Dua Müminlerin Silahıdır.''

Bu silah ki, belalara, kazalar, hastalıklara ve her türlü kötülüklere karşı kullanılacak bir silahtır. Bu silah ki, kulların karşılaşacağı her türlü musibet için koruyacak bir silahtır.

Bu dua silahı maddi- manevi, dünyevi- uhrevi her türlü belalara karşı korur, muhafaza eder. Dua, insana gelecek belaları def eder, dua sebebiyle insanlar her türlü felaketten korunur.

Peygamber Efendimiz;

''Ed-düaü yeruddül belae.'' ''Dua başa gelen belayı defeder.'' buyurmuşlardır.
Duanın biz kullar için ne kadar önemli, ne kadar faydalı olduğunu bilseydik, gece- gündüz demez ağlayarak dua ederdik. Ama biz aciz kullar sadece, başımızı bir bele, musibet geldiğinde yada sadece isteğimiz olduğunda Allah' sesleniyoruz. Halbuki her gün, her saat  Allah'a dua etmemiz gerekiyor.

Rabb'im bizleri sürekli dus eden kullarından eylesin inşallah...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder