DUA NEDİR


büyü duaları
Sevgili takipçilerim, Dua konusu gerçekten çok önemlidir. Dua Allah'a yakınlaşmamız için bir vesile olması münasebetiyle Allah'a en yakın en samimi olduğumuz an ellerimizi açıp yürekten yalvardığımız anlardır.
Dua ilk Peygamber ve ilk insan olan Hz. Adem a.s günümüze kadar,
din,dil, ırk,yaş ve cinsiyet ayırmadan yapıla gelen insani bir ihtiyaç ve duygudur. Cenabı Mevlam yüce Kur'an-ı Kerim de, Peygamber efendimize şöyle buyurmuştur;

cinden korunma


Ve iza seeleke ibadi anni feinni garibün uciybu değveteddaiy iza deani Felyesteciybuli velyuminubi lealleme yerşüdune
 (Bakara suresi-186)

Ey Muhammed! Kullarım beni sana sorarlarsa bilsinler ki Ben, şüphesiz onlara yakınım, Ben'den isteyenin dua ettiğinde duasını kabul edip Bana inansınlar ki doğru yolda yürüyenlerden olsunlar.

Ve yine Yüce Rabb'imiz Yüce kitabımızda dua eden kullarının başına gelecek belalardan nasıl kurtulacağını buyurmaktadır.


özel bakım

Beliyyahu teduna feyekfuşi matedune ileyhi inşaeve tensevne ma tüşrikun.


(Enam suresi-41)


Sadece Allah'a yalvarınız (Dua ediniz) dilerse yalvardığınız şeyi giderir.Sizde O'na ortak koştuklarınızı unutursunuz.


Yüce Mevlamız başka bir ayeti kerimesinde dua edenlerin boş döndürülmeyeceği hakkında şöyle buyurmaktadır..



bağlama duası

Ve kale rabbükümüd uniy estecib leküm, innelleziyne yestekbirune'an ibadiy seyedhulune cehenneme dahiriyne.

(Mümin suresi-60)

Rabb'iniz; Bana dua edin, size karşılığını vereyim.Bana ibadet etmekten, büyüklenip yüz çevirenler alçalmış olarak cehenneme gireceklerdir..

kara büyü
DUA NASIL YAPILIR

Nasıl dua etmemiz gerektiğinide yine yüce Rabb'imiz Kuranı Kerimde şöyle buyurmaktadır.

muhabbet duası

Üd'u rabbeküm tedarrü'an ve hufyeten, innehü la yuhibbülmu'tediyne.
(Araf suresi-55)

Rabb'inize gönülden gizlice yalvarın (Dua edin)doğ-rusu Allah bağırıp çağıran aşırı gidenleri sevmez.

Yine nasıl dua edeceğimizi bildiren başka bir ayet ise;

namaz duaları


Vezkür rabbeke fiy nefsiketedarru'an ve hıyfeten ve dunelcehri minelkavli bilğuduvvivel'asali ve latekün minelğafiliyne.
(Araf suresi-205)

Saygı değer kardeşim, görüldüğü gibi duanın önemi ve nasıl dua edeceğimizi Yüce Rabb'imiz bizlere Yüce Kitabında bildirmiştir, onun için Allah'a dua etmeyi asla bırakmamalı O'ndan başkasından yardım dilememeliyiz. Elbette önce tetbir sonra tevvekkül ışığında dünya isteklerimiz için kendi irademizle çalışıp gayret göztermeliyiz, sonrasında Allah yardım dilemeliyiz.Kendi güç ve kuvvetiyle hiç birşey yapmadan sadece Allah'tan beklemek saflık ve tembellikten başka birşey değildir.
Yaşadığımız hayatta elbette inişli-çıkışlı, iyi-kötü dönemlerimiz hepimizin vardır,ne olursa olsun Allah'a şükür edip dualarımızı eksik etmemeliyiz.Duam kabul olmadı diye bir düşüncede bize şeytanın verdiği vesveseden başka birşey değildir. Unutmamalıdır ki ettiğimiz dualar bu dünyada kabul görmedi ise ahirette kabul olunur veya ettiğimiz dua bizim için hayırlısı değildir ki Allah duamıza icabet etmemiştir. Rabb'imiz biz fani kullarını şefkat ve merhamet gösterir, bizi olabilecek kötülüklere karşı korur yada uyarır.Nefsimize ve şeytana uyup dua etmeyi bırakmayalım, isyan etmeyelim, her şeyin en iyisini en doğrusunu Allah bilir.